En vanlig dag

Jag försöker sparka igång denna dagen men det går väldigt långsamt när jag vet att det bara är plugg som står på schemat. suck.

Men denna låten hjälper mig lite på traven.

Ulrik – En vanlig dag



Glad tisdag!

Signe

Ikväll var jag förbi hos farmor&farfar en sväng för där befann sig gårdagens födelsedagsbarn. Gamlamormor Signe. Igår blev hon 89 år! Hon ser ganska dåligt men annars är hon i väldigt bra skick. Pratglad o så.
Jag ser väldigt mycket fram emot nästa år då det blir 90 års-kalas.

Jag och gamlamormor på min studentdag


Onsdagsmys

Jag har börjat peppa för kvällens onsdagsmys nu (ja, jag vet att det är torsdag).

Om Onsdagsmys: Det hela började förra hösten. 21 oktober (dagen jag tog körkort) anslöt jag mig till gruppen som då utgjordes av tre björlingsystrar. Sen dess har vi fått tillökning av två män. Det hela går ut på att varje onsdagkväll glor vi på tv ihop och äter godis och ostbågar. De som gillar Red Bull får dricka det till också. Vi har avverkat många program ska ni veta. Bland andra Bonde söker fru, Sex rehab, Celebrity rehab, drömmen om Italien, Fuskbyggarna och Grey's Anatomy. Men nu är det så att  en av medlemmarna är ute till havs varannan månad och en annan har flyttat till Spanien och jag själv har ju dratt till östkusten därför har denna fina tradition fått lite förändring. Vi träffas helt enkelt när folk är hemma. Vilket leder till att vi har onsdagsmys på en torsdag. Eh, a. Nu vet ni detta. Ni kan ju alltid mysa till det lite ikväll ni också.

Men Tjing Pling!


Havet

Jag var lite förvirrad imorse när jag vaknade. Det tog en sekund innan jag fattade att jag berfann mig hemma i Varberg igen. Det är ju helt fantastiskt! Men det tråkiga är att det tar fruktansvärt många timmar att komma hit. 6,5 tror jag att det tog igår. Att man inte ska kunna ta tåget någonstans utan att det blir förseningar och krångel. I Lund var det värsta kaoset igår. Det var perrongbyten hit och nya tider dit. Så det blev till att springa upp och ner i trapporna i 40 minuter. Var helt slut när jag väl kom på tåget. Men hem kom jag iaf tillslut och det är väl huvudsaken. Väl hemma var Tillan och jag duktiga döttrar och lagade mat till resten av familjen som var ute på sina äventyr. Det är inte så vanligt att vi träffas alla fem samtidigt nu för tiden så att sitta runt matbordet och prata en kväll var görtrevligt.

För tillfället är jag ensam hemma, syskonen är i skolan, pappa jobbar och mamma hänger på Secon Chance, så jag har tänkt ta mig en långpromenad längs havet nu. En av de saker man saknar mest när man bor i Nybro.

Glad Torsdag!

På resande fot

Har varit inne i Kalmar och labbat idag. Jag och Anna är så sketagrymma så vi var färdiga en och en halv timma innan lektionen var slut så vi kunde komma hem tidigt. Hon och hennes pojkvän far också hem i helg och nästa vecka drar Anna till Kroatien. Fubbigt och tomt blir det nästa vecka för den bruden är fantastisk. Fast jag och Klara köpte vår sista flygbiljett igår så semester kommer jag ju få med råge om typ tre månader! Helt galet vad vi inte har planerat något alls. Men det kanske löser sig.

Nu är jag mätt på kroppisar och fika så nu är det dags att kolla över helgens packning innan Favvo-farfar kommer och kör mig till stationen. Nu bär det hemåt!

Trevlig helg!

Dolly



Dolly Parton – Here You Come Again




(tack för hjälpen Clarity)

Idag, imorgon och så länge vi båda andas

Första duggan i denhär utbildningen är nu avklarad. Jag tror faktiskt att det gick vägen men får väl inte ta ut för mycket lycka i förskott, risken är ju att man blir besviken. Men jag hoppas. :) Nu har jag alltså en pluggfri eftermiddag och kväll framför mig. Megaskönt. Har tänkt att jag ska packa lite för imorgon bär det hemmåt igen. Helt sjukt hur fort två veckor går. Men jag klagar inte! :)


Ska lägga in en liten efterlysning också. Är det någon av er som har en inbunden "Så länge vi båda andas"-bok (sista twilightboken) som av någon anledning vill bli av med/sälja den så kan ni väl hojta till så fort som möjligt. Jag vill ju ha en koplett serie. Annars köper jag den ny istället.


tja!

Lång dag

Idag har jag varit riktigt duktig med plugget. (förlåt att jag snackar om det hela tiden men det är det som tar upp mesta delen av min tid just nu) Jag har suttit i många timmar idag. Förhoppningsvig fixar jag duggan imorgon. Två bonuspoäng till tentan skulle sitta fint.
Undertiden jag pluggat idag har jag lyssant på musikaler på spotify. Har hunnit med både Chess och Kristina från Duvemåla. Jag älskar verkligen musikaler och blir fruktansvärt sugen på att dra till Göteborg och kolla på en. Men man är ju tyvärr inte så tät när man pluggar. Så vill någon bjuda mig så är det välkommet ;)

Operan i Göteborg


Nähe, jag har lite plugg kvar innan jag får ta kväll. Men jag sätter mig och pluggar det sista framför kaminen så att det blir lite mysigare.


Trevlig kväll!

MAT



En väldigt bra sak med att bo på östkusten är att man kan köpa öländska kroppkakor i mataffären
och sen äta dem till lunch en dag som denna när man är sketahungrig.

Fem av fem kroppisar!

Gråtig lördag

The Last Song är den sorgligaste film jag har sett i hela mitt liv! Har nu stortjutit 40 minuter i sträck. Så är du på gråthumör så är det en film för dig.


The Last Song


Helg igen

Har liksom inte så mycket att dela med mig av därav den klena uppdateringen.

Igår var jag på synundersökning. Blev ju inte speciellt förvånad när optikern påpekade att jag inte har något synfel som behöver göras något åt. Anledningen att jag gick dit var för att studenterna som går optikerprogrammet andra och trejde året vill använda oss ettor på deras praktiska prov, med andra ord göra synundersökningar på oss, och därför måste de ha ett recept från en riktigt optiker som facit. Men det är ju kul att se hur mitt framtida arbete kommer se ut. Fick till och med prova lite på optikern som gjorde undersökningen. Snacka om att man längtar efter att få börja jobba istället för att sitta med näsan i böckerna dagarna i ända. Idag har jag och Anna suttit från 11-16 med plugg utan att egentligen komma nån vart. Så denna helgen kommer att bjuda på plugg, plugg och plugg eftersom det är dugga på tisdag. Heja heja!

Hm, ja. Som sagt är det inte så mycket som händer här i nybban och därför aningens enformiga inlägg. Men ikväll hänger jag med Foffe-Chroffe till körkan för att sjunga och glo på film. Lite omväxlig från allt plugg.

Trevlig plugghelg!

Rubrik(s kub)

Då har man kommit hem från skolan. Gick halvdag idag också, fast idag var det den sena halvan. Tur att min klassis/pendel-polare Anna är svinrolig så att dagarna bara rusar iväg ändå. Lika bra är att jag bor inneboende hos en familj som får för sig att baka äppelpaj såhär på kvällskvisten, för det hade jag inte ställt mig och gjort om jag bodde ensam. Bra eftermiddag med andra ord.

För övrigt så slog det mig att jag inte har träffat min bästis Clarity sen typ... någon dag innan jag flyttade. Saknar dig minsann lilla sockerpulla! Men om två och en halv vecka blir det ladies weekend i varret så då får jag träffa typ alla mina brudar. Det kommer bli kul som jul.

Men nu skriker optik-uppgifterna på mig. Dags att gitta.

Hopp galopp!

suck...



Vill inte plugga idag!

Filmkväll

Tänkte dela med mig av ett litet filptips. Jag och Annelie har prcis kollat klart på en av mina Favvo-filmer. Good Will Hunting. Mycket bra film. För den som vill veta så har den fått 8,1 på imdb.


 

Mycket nöje!


Back on track

Är det något som värmer lite i hjärtat så är det ju att någrastycken har varit inne och kika i bloggen trots att jag inte uppdaterat. Kul! Nu känner jag mig nästan lite häftig.



Igår körde tåget mig tillbaka till Nybban igen efter en svinabra helg i Varberg. I torsdags skrev jag ju vad jag skulle ha för mig så det känns överflödigt att skriva allt en gång till. Men som sagt var det helgött att få komma hem en sväng.


Idag skulel egentligen varit första heldagen i skolan (8-17). Så igår hade jag nästan dödlig söndasångest och jag var inte så taggad på skolan imorse heller. Men jag tog mig upp och sällskapade med Anna in till Kalmar och det kändes ändå helt okej. När väl föreläsningen börjarde så skulle eftermiddagens labbgrupper dubbelcheckas. Givetvis så är det fel på vissa grupper och givetvis så var det den gruppen jag var med i. Problemet diskuteras fram och tillbaka typ hela förmiddagen (så jag har typ noll koll på vad som egentligen gicks igenom på föreläsningen=mycket extra pluggtid idag) och slutar med att Anna och jag snällt får flytta över till onsdagens labbgrupp. Och hur jobbigt kan det va då? tänker ni då. Jo, jag och Anna pendlar till skolan vilket gör att vi får lägga ut mer tid och pengar på att åka in en dag extra i veckan bara för att ha labb, dessutom kommer jag inte kunna åka hem redan tisdag förmiddag nästa vecka utan får vänta ända till sent onsdag kväll. hm, ja typ det. Asjobbigt! Men går man i en klass med typ 25 brudar i åldrarna 19-21, medräknat mig själv för tro det eller ej men jag är inte bättre än alla andra, så blir det lätt konflikter och sura miner och då får man helt enkelt ge med sig innan någon börjar gråta eller kasta saker runt sig. Fast inte blev jag lyckligare för det inte. Detta är alltså anledningen till att jag redan är hemma. Så, då har jag klagat färdigt, tack för ert tålamod.

Nu när dagen blev 5 timmar längre så ska jag fylla den med massa viktiga grejer. På något vis ska jag ta mig in till vårdcentralen för att fylla i massa papper och sen få en tid för vaccinering. Jag och Claarie drar ju ut på äventyr till jul och då ska man av någon anledning utsättas för det värsta tänkbara (ta massa sprutor) så att alla sjukdomar man får när man är iväg inte ska verka så farliga i jämförelse. Dum idé men det är väl bara bita ihop och ta det som en kvinna. Efter detta spektakel är min plan att gå och poströsta. Det blir en utmaning för jag har inte en susning om vart jag ska ta vägen för att göra det. Men men, den som lever får se.


Då har ni koll på mig igen.

Baj baj!

Varberg

Okej, om en och en halv timma sitter jag äntligen på tåget som ska ta mig hem till Varberg. Jag börjar ju bli liite otålig för jag hade helst velat vara hemma NU. Men det blir tre dagar hemma hos familjen iaf. Imorgon ska tydligen jag och mamsi ut och plocka nypon så att hon kan koka ihop lite go nyponsoppa. Sen blir det onsdagsmys. Ester som annars håller till i Spanien är hemma på semester och Lovisa är inte ute på sjön så då passar vi på nu när hela gänget är hemma. Ska bli svinroligt!
På lördag ska familjen till Värnamo för att gå på förlovningspartaj. Syrran är ju ringmärkt nu för tiden så det ska firas tillsammans med Jonas släkt. Spännade, spännande.
Sen på söndag blir det väl 100% kvalle-tid hemma i Läjet. En glass på Tre Toppar kanske? Fiint!


Försök ha en trevligare helg än mig.
Hejsan hopsan!

kortis

Då var maten lagad, äten och disken diskad. Nu viger jag denna kvällen till lite härligt optik-plugg.
Jag skriver längre inlägg den dagen jag har så mycket att berätta så det krävs ett långt inlägg. För just nu händer det inte så mycket på osten kosten.


Hej hej!

Regel nummer 1




Den som inte tvättat har
han får gå med rumpan bar.



Trevlig onsdag!

2 dagar kvar till Varberg

(Rubriken har inget med inlägget att göra, jag ville bara att alla skulle veta)


Jag älskar att vi bara går halvdagar i skolan. Man är hemma innan ett. Sketagött.

Så här sitter jag nu i ett tomt hus med mitt kaffe och stickeriet som jag påbörjade igår. Tanken är att stickandet ska resultera i en lika lurvig sak som på bilden. Fast vit. Det tar typ hundra år att få den färdig men den ser ju megaskön ut, eller hur? Så det är det värt!

 

 

Förmodligen så blir det lite plugg om en stund för senare ikväll drar jag och Annelie hem till Cia för lite trevligt tjej-häng!

 

Tjing sålänge!

 


10 poäng

Min sjukt produktiva dag:


Skola-> hem-> tvätta -> dricka kaffe och plugga-> GÅ till Systrarna->
storhandla med Annelie-> hem -> laga middag-> plugga.



Nu ska denna måndag firas/belönas med födelsedagstårta a la Olofsson
(köpemarängbottnar, banan, grädde och geléhallon).



Glad måndagkväll!

Rummet

Såhär såg mitt rum ut samma dag som jag flyttade in. Det liknade fortfarande mest ett syrum.

Jag äger bara kameran som finns i mobilen så döm inte bilderna för hårt

 


Bilderna är tagna med mobilkamera så döm dem inte för hårt




Nu är det gigantiska sybordet utflyttat, gardiner bytta och en bäddsoffa och en fotölj har fått flytta in.



 

 

 

 

 

Känn er välkomna att hälsa på!


Myyys




Ikväll är det  jag, te, levande ljus och Arne!




Fröken huslig



Igår bakade jag kärleksmums OCH knäckebröd.
Idag byter jag gardiner och ska sätta igång en maskin tvätt.
Fröken huslig, det är jag det!

Helg

Jag hade en väldans trevlig kväll igår. Fick köra kusin Foffes bil (!!) till stationen för att plocka upp Amanda och tillsammans tog vi oss till kyrkan för att gå på ungdomssamling. Grillning och lekar stod på schemat. Men eftersom varken jag eller Amanda  är så leksugna av oss så sod vi och värmde oss vid grillen större delen av kvällen. Där blev vi underhållna av Foffe och vännen Mattias. Har nog aldrig träffat på någon som är så galen som de två. Som de höll på. De gjorde hela min kväll typ. Tumme upp!

Idag ska typ hela Nybro på bröllop så jag ska ta hand om migsjälv hela eftermiddagen och kvällen. Men först ska jag ta mig två hus bort på gatan för att käka frulle med Amanda&Foffe och vara smakråd till bröllopsutstyrslana.
Ha en bra lördag!

Tjing!

Varning för ointressant inlägg

Fredag igen. Om en vecka befinner jag mig hemma på bästkusten igen och det känns svinbra!

Trots att klockan inte ens slagit ett har jag fått en hel del gjort. Som den fantastiska brorsdotter jag är så har jag stått och bakat mums-mums/kärleksmums/moccarutor/karins kaka (ni greppar vad jag menar) till min faster som är glutenallergiker och sällan får något hembakt till kaffet. Det gäller ju att plocka pluspoäng. De blev för övrigt väldigt lyckade om ni vill veta min åsikt. höhö. Efter det satte jag mig och gjorde två olika "svara-på-olika-påståenden-så-får-du-veta-vilket-parti-du-ska-rösta-på-i-riksdagsvalet"-test så nu har jag det klart för mig också. Bra Ellen!
Vidare på listan av saker jag hunnit med kommer dagens matlagning. wokade grönsaker och ris. Jag tror faktiskt att det var fösta gången jag kokte ris. Gott blev det inte iaf. Men bättre lycka nästa gång för nästa vecka ska jag laga Flygande Jacob har jag tänkt och det får inte gå åt skogen.


Nähe, nu får det vara slut på ord-bajsandet. För jag har faktiskt inte hunnit byta om från pyamas idag så det börjar väl bli dag nu. Sen trampar jag iväg till Faster Annelies jobb och bjuder på fika.

Tjena!

Torsdag

Idag är en riktigt bra dag. För första gången på länge känns det både roligt och bra att bo här, vilket är käckt eftersom utblildningen är på tre långa år. Har dessutom fixat begagnad kurslitteratur idag så nu behöver jag inte bekymra mig över det heller.

Efter dagens föreläsning var jag och hämtade ut träningskortet som jag vann här om dagen. Så nu ska jag bara inhandla ett par träningspjux sen finns det ingen återvändo, då får jag allt ta mig i kragen och börja träna lite.
Kanske att jag ska smygstarta nu på momangen. Idag steker faktiskt solen bra så en promenad skulle nog sitta fint.
Skrivet och gjort.

Hej hopp!

Matten och Maten


Första september idag. Det innebär väl egentligen att sommaren är slut men termometern visar 22.4 grader utanför fönstret. Helt okej med andra ord. Första september innebär också slut på godisätande för alla som bor på Gäddvägen 14. Det ska bli spännande att se hur länge vi klarar av det för i köket finns inte mindre än 3 godisskåp mer eller mindre fyllda med godis. haha!

Har suttit med matten idag igen. Flöt på mycket bättre än igår som tur va. Så kanske att jag kan bli optiker ändå. Eftersom man börjar varje synundersökning med att dra några exempel på kuberingsregeln. Eller? Någon som brukar gå på synundersökning och vet hur det ligger till?

Nu ska jag och min superförkylda kusin Hebbe snart cykla iväg till farmor och farfar för att bli bjudna på käk. LYX att äntligen få ha farmor&farfar och mormor&morfar på cykelavstånd. Det har jag längtat efter hela livet. Har alltid tyckt att det varit fuskigt när kompisarna ska hem till sina mor- och farföräldrar och fika eller äta middag. men som sagt, äntligen kan jag göra det också!

Dags att sätta fart. Ha en gemytlig dag.

RSS 2.0